Kinderboekenweek

Datum gepubliceerd: 3 oktober 2020

Op woensdag 30 september was het zover, de opening van de kinderboekenweek me dit jaar als thema: “En toen…”

Op onze school gingen we terig in de tijd. Kinderen en leerkrachten kwamen gekleed op school inĀ  kleding uit de tijd van Ot en Sien. De ouderwetse schoolbel werd gebruikt en de kinderen gingen net als vroeger, in rijen de school in.

De hele dag stond in het teken van vroeger. Er werden ouderwetse spelletjes gespeeld zoals spijker poepen, koekhappen, sjoelen en steltlopen. De kinderen van groep 8 hebben deze spelen begeleid.

Ook hingen er in de school allemaal oude babyfoto’s van de juffen en de meester. Ontzettend schattig natuurlijk, maar toch best lastig om te raden wie nou wie is.

Om 11.00 uur kwam er een grote verrassing. De ouderraad trakteerde alle kinderen en leerkrachten op een smakelijke portie poffertjes. Deze heerlijke poffertjes werden vers gebakken op het schoolplein.

De komende tijd besteden we nog meer aandacht aan de geschiedenis. We lezen voor uit mooie boeken die zijn aangeschaft en gaan nog allerlei andere activiteiten doen die ons meer leren over vroeger. We hopen dat we op deze wijze onze leerlingen en hun ouders stimuleren om in leuke kinderboeken te gaan lezen.